Εδώ θα βρεις επιπλέον υλικό από το μάθημά μας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Παιδιά σε έκτακτη ανάγκη

Ο Δημήτρης Καπάδοχος έψαξε, βρήκε και μας έστειλε να διαβάσουμε:

Η UNICEF επιταχύνει τα προγράμματά της για να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειες που εκτοπίστηκαν από τη Συρία, έχοντας πλέον ν' αντιμετωπίσει και τον ερχομό του χειμώνα, σε μια περιοχή όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν κατακόρυφα, ακόμα και κοντά στο μηδέν Κελσίου.

Περίπου 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέχρι σήμερα εντός της Συρίας, ενώ πάνω από 300.000 έχουν καταγραφεί ή περιμένουν να εγγραφούν ως πρόσφυγες σε χώρες όπως η Τουρκία, ο Λίβανος, η Ιορδανία και το Ιράκ.

«Η UNICEF ετοιμάζεται να ενισχύσει τα προγράμματά της, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες στη βόρεια Ιορδανία ν' αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο χειμώνα, που θα είναι ιδιαίτερα σκληρός για τα μικρότερα παιδιά»H βοήθεια της UNICEF περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζεστά ρούχα για τα παιδιά, ζεστό νερό για το ντους και σκηνές για το χειμώνα, για την προστασία των φιλικών προς τα παιδιά χώρων και των σχολείων»

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF έχει απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης για νερό και υγιεινή, εκπαίδευση, υγεία και διατροφή, για τα παιδιά από τη Συρία και τις οικογένειές τους, τόσο στη Συρία όσο και στις γειτονικές χώρες

Αιθιοπία 2. Αφγανιστάν 3. Βιετνάμ 4. Βραζιλία 5. Γκάνα 7. Ζάμπια 8. Ζιμπάμπουε9. Ινδία 10. Καμπότζη 13. Νεπάλ

Το έργο μας στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των κατοίκων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Μαζί δουλεόυμε για μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς απόλυτη φτώχεια, επαρκή τροφή και πόσιμο νερό, βασική εκπαίδευση, ίση αντιμετώπιση των γυναικών και των κοριτσιών, πρόσβαση σε θεραπεία από τον ιό HIV/AIDS, ασφάλεια και προστασία σε επείγουσες καταστάσεις. Η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας είναι σύνθετη κι έτσι η αντιμετώπισή μας είναι σφαιρική.

Σε όλες τις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε, προτεραιότητα μας είναι η συμμετοχή των κατοίκων ώστε τα αποτελέσματα των προγραμμάτων μας να είναι μακροπρόθεσμα και ωφέλιμα για όλους αλλά ταυτόχρονα να λειτουργούν και ως μέσο βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου