Εδώ θα βρεις επιπλέον υλικό από το μάθημά μας.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο υποσιτισμός και η φτώχεια

Ο Δημήτρης Καπάδοχος έψαξε, βρήκε και μας έστειλε να διαβάσουμε:


238 εκατομμύρια δολάρια χρειάζεται η UNICEF για να βοηθήσει τα παιδιά στο Σαχέλ το 2012.


Σε 8 χώρες που πλήττονται από ξηρασία στο Σαχέλ (υποσαχάρια Αφρική), οι σοδειές καταστράφηκαν, οι οικογένειες δεν έχουν σχεδόν τίποτα να φάνε, ένα εκατομμύριο παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό.
Είναι ασυγχώρητο να περιμένουμε να φθάσουν στα πρόθυρα του θανάτου για να τα βοηθήσουμε

.......................................................

O υποσιτισμός και η φτώχεια είναι φαινόμενα που συνδέονται μεταξύ τους.

Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί

Στο Κέρας της Αφρικής (Ναϊρόμπι) η UNICEF έσωσε χιλιάδες ζωές παρέχοντας επείγουσα θεραπευτική διατροφή σε περισσότερα από 1.000 επισιτιστικά κέντρα που δημιούργησε.

Η μεγάλη παγκόσμια υποστήριξη, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές βροχές, βοήθησαν στο να σωθούν αμέτρητες ζωές και να αντιμετωπισθεί ο λιμός.

Η κρίση ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους



Ενώ υπάρχει αρκετή τροφή για να καλύψει τις ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού, σήμερα ένα παιδί πεθαίνει κάθε 6 δευτερόλεπτα από αιτίες που σχετίζονται με την πείνα. Υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που κοιμούνται κάθε βράδυ πεινασμένοι και ο αριθμός ολοένα και μεγαλώνει. Πολλοί από αυτούς τρώνε μόνο ένα γεύμα την ημέρα που είναι ανεπαρκές σε θρεπτικά στοιχεία.



Περίπου το 70% των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα ζει σε αγροτικές περιοχές και εξαρτάται από τη γη, το νερό, τους σπόρους για να επιβιώσει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε βασικές πηγές. Συχνά δεν έχουν καθόλου γη ή έχουν μόνο μικρά κομμάτια τα οποία δεν είναι ασφαλή ή εύφορα, πολλοί αδυνατούν να πληρώσουν για τους απαιτούμενους σπόρους και λιπάσματα είτε δεν έχουν πρόσβαση σε νερό για το πότισμα.

Οι αιτίες που κρατούν τόσους ανθρώπους αντιμέτωπους με το πρόβλημα της πείνας έχουν προκληθεί από τον άνθρωπο. Κι επομένως, μπορούμε να τις καταπολεμήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου