Εδώ θα βρεις επιπλέον υλικό από το μάθημά μας.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε μονάδα Αεροπορίας Στρατού



...
Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ:

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Νοεμβρίου 2014, ύστερα από αίτημα του  ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή από ν. Σύρο με ελικόπτερο CH-47D  (Chinook) της Αεροπορίας Στρατού, ενός άνδρα 48 ετών, με διαχωριστικό ανεύρυσμα θωρακοκοιλιακής αορτής.
Το αίτημα πραγματοποιήθηκε στις 01:18 και τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 03:55, όπου έγινε η παραλαβή του ασθενούς.


Άλλη μία επιχείρηση διάσωσης, δύο αυτή τη φορά ανθρώπινων ζωών,
στήθηκε στην Πάρο αργά το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου, με την καθοριστική συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ­ Παράρτημα Κυκλάδων. Για μια ακόμη φορά το ΕΚΑΒ δεν είχε βάρδια και η Ε.Ο.Δ. ανέλαβε την επείγουσα μεταφορά συμπολίτη μας στο αεροδρόμιο της Πάρου για έκτακτη αεροδιακομιδή στην Αθήνα με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου σινούκ. Τελικά όπως διαπιστώσαμε ήταν διπλή διακομιδή ζωής αφού νωρίτερα είχε ήδη φθάσει στο αεροδρόμιο άλλος ένας συμπολίτης μας.

Αυτή δυστυχώς είναι η οδυνηρή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, η ζωή των οποίων κινδυνεύει συχνά εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού τόσο στο Κέντρο Υγείας Πάρου όσο και στο ΕΚΑΒ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου