Εδώ θα βρεις επιπλέον υλικό από το μάθημά μας.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Τα μαθήματά μας για την Δευτέρα 30 Οκτωβριου

Γλώσσα

Σελ. 42  την πρώτη παράγραφο από το μάθημα αντιγραφή.Να σχολιάσουμε τις φράσεις  στην δεύτερη σειρά στην πρώτη παράγραφο από "για τα μέρη..." μέχρι το "...σκόλες" και στην τρίτη παράγραφο τέταρτη σειρά από το "επειδή..." μέχρι το "...στην ψυχή μας". Σελ.43 τις τρεις τελίτσες στο κόκκινο τετράδιο. 
Να φτιάξω μία ελληνική σημαία και να βρω ένα τραγούδι του 1940 από την Σοφία Βέμπο. Αντιγράφω τους στίχους στο κόκκινο τετράδιο.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Τα μαθήματά μας για την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Γλώσσα 

Σελ. 24 ορθογραφία στο μάθημα από το Οι δρόμοι γεμίζουν νεοκλασικά σπίτια μέχρι το γιαούρτι προοοοβειο!!!.Σελ. 25 ασκ. 1,2 και Σελ.26 το κουνουπάκι  αντ. στο παράδοσης.

Φυσική

Σελ. 16 την εισαγωγή και την πρώτη παράγραφο το μαθαίνουμε.




Η γειτονιά της πόλης

εγκλίσεις

Ο πρώτος μας συνεργάτης


... από τη Σλοβενία!

ETWINNING Project με την τάξη μας

Το πρόγραμμα που θα δουλέψουμε:

Singing together for Christmas

Σχετικά με το έργο

ενοτητα 2 οικογενεια

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Το ρήμα "βάλλω"

Το ρήμα βάλλω και τα σύνθετά του γράφονται με δύο λ στους εξακολουθητικούς χρόνους (ενεστώτα, παρατατικό και εξακολουθητικό μέλλοντα), ενώ με ένα λ στους στιγμιαίους (αόριστο, στιγμιαίο μέλλοντα, παρακείμενο, υπερσυντέλικο), π.χ. μήπως αμφιβάλλεις; (= ενεστώτας)· κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς (= παρατατικός)· τα βάσανα τον κατέβαλαν (= αόριστος)· αν δεν μπορείς, θα το αναβάλω για αύριο (= στιγμιαίος μέλλοντας) θα υπερβάλλει διαρκώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης, γι’ αυτό να είσαι υπομονετικός και ψύχραιμος (= εξακολουθητικός μέλλοντας).


Δείτε και εδώ...


Κουίζ ιστορίας


 κουίζ

Μετατροπή δεκαδικών σε κλάσματα και αντίστροφα